... pentru că a semnat, în calitate de Ministru al Agriculturii şi, deci, ca reprezentant al Guvernului, Ordonanţa de Urgenţă 58/2013. Modificările adoptate de OUG 58 schimbă radical vechea lege şi îi nemulţumesc pe fermieri, care acuză politizarea camerelor agricole, precum şi faptul că nu au fost consultaţi de minister la elaborarea proiectului, deşi au cerut acest lucru. Din lista de atribuţii principale prevăzute de OUG nu mai apare niciuna dintre cele menţionate în forma iniţială a legii (Legea 283/2010)!
Declaraţia lui Daniel Constantin de la acea vreme se bate cap în cap cu semnătura de pe OUG 58: „Camerele agricole vor funcţiona, aşa cum au cerut fermierii şi cum se întâmplă şi în alte state membre, în interesul fermierilor şi vor fi conduse de fermieri. Ele vor funcţiona ca organizaţii neguvernamentale, însă lupta este de a da utilitate publică pentru aceste camere agricole”, spunea Daniel Constantin. Ulterior a rezolvat problema utilităţii publice, însă în timp ce aproba eliminarea tuturor atribuţiilor cu putere decizională din Legea Camerelor Agricole!!!
„Era foarte bună aşa cum era legea camerelor agricole... Acum nu mai este a agricultorilor, care nici nu au fost consultaţi şi nici nu sunt de acord cu modficările. Au fost luate nişte prerogative importante pe care le aveau camerele agricole”, ne-a declarat, în 2013, Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.
„Dacă nu au reintrodus atribuţiile camerelor agricole, atunci va fi o problemă. Ne-au luat foarte mult din atribuţii”, ne-a spus atunci şi Claudiu Frânc, preşedintele FCBR.
Gheorghe Glăman, preşedintele CNI, ne declara, în aprilie 2013: „Singura lor grijă era să schimbe legea pentru că le este frică de o cameră agricolă care în 3-4 ani de zile poate să devină o putere care să nu mai poată fi controlată de primar, de prefect...”.