Adama
AGRICOVER

Cu cele 32 de mii de hectare, judeţul Tulcea este lider în agricultura ecologică

Publicat: 10 octombrie 2011 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, în “ecoagricultură” au fost înregistraţi 163 de operatori. De asemenea, şase mărci de produse tradiţionale sunt înregistrate.

Într-o recentă conferinţă de presă, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Tulcea, Luminiţa Răileanu, a declarat că judeţul pe care-l reprezintă se află pe prima poziţie în ceea ce priveşte agricultura ecologică. „La Tulcea merge foarte bine agricultura ecologică, au crescut suprafeţele şi suntem acum la aproape 32 de mii de hectare suprafaţa înregistrată în agricultura ecologică. De asemenea, avem şi 31 de mii de capete de ovine, 80 de mii de capete de bovine, 6. 000 de familii de albine. Suntem, se pare, în continuare, pe primul loc ca şi suprafaţă înregistrată de agricultură ecologică. De obicei, cerealele le preiau firmele care fac procesare cu produse din agricultura ecologică, la fel şi carnea, laptele care sunt preluate de firmele care au autorizare pe prelucrare produse ecologice”, a declarat directorul DADR Tulcea Luminiţa Răileanu.

Din datele centralizate la DADR Tulcea rezultă că, în anul trecut, îşi desfăşurau activitatea un număr de 163 de operatori, dintre care 112 numai în producţia vegetală, unul singur în zootehnie, iar în apicultură sunt înregistraţi 40 de operatori. În ceea ce priveşte sectorul acvaculturii, aici sunt cinci procesatori, doi comercianţi şi un exportator.

În agricultura ecologică tulceană, la sfârşitul anului 2010, erau înscrise aproape aproape 27 de mii de hectare, dintre care 16 mii aflate în conversie, iar 10 mii de hectare sunt deja certificate ecologic.  
Produsele ecologice tulcene sunt exportate în ţările comunitare, îndeosebi ele ajungând pe pieţele italiene, franceze sau germane.

Marcă înregistrată
Judeţul Tulcea se poate mândri şi cu cele şase „mărci înregistrate” de produse tradiţionale atestate, între care:  “Pâinea de casă Prodpan”, “Telemeaua de vacă Stejaru”, “Telemeaua de oaie Agighiol”, “Salata de icre”…

Vizualizat: 3366 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CE:  Agricultorii trebuie să respecte mai mult mediul

CE: Agricultorii trebuie să respecte mai mult mediul

Comisia Europeană intenţionează să-i oblige pe agricultori să respecte în mai mare măsură mediul, încurajându-i să redea naturii o parte din pământuri şi condiţionând primirea a o treime din ajutoarele directe de adoptarea de măsuri 'verzi', potrivit unor documente ale executivului european.

Biotehnologia agricolă asigură recolte record, dar şi protecţia mediului

Biotehnologia agricolă asigură recolte record, dar şi protecţia mediului

Biotehnologia agricolă aduce beneficii cultivatorilor, dar şi mediului prin reducerea gazelor cu efect de seră şi a aplicării pesticidelor, a declarat într-o conferinţă susţinută la Ambasada SUA, Michael J.Philips, consultant în domeniu.

APIA: Cererile pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice se depun până la 17 octombrie

APIA: Cererile pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice se depun până la 17 octombrie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că, până la data de 17 octombrie 2011 inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii