Adama
AGRICOVER

Avertizare ONU: 25% din suprafaţa pământului este foarte degradată

Publicat: 29 noiembrie 2011 - 09:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat prima evaluare făcută la nivel mondial asupra stării resurselor terestre ale planetei. Din aceasta rezultă că un sfert din suprafaţa Pământului este extrem de degradat şi potrivit avertizărilor ONU tendinţa trebuie inversată dacă se doreşte să mai existe hrană pentru populaţia lumii aflată în creştere.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) estimează că agricultorii vor trebui să producă cu 70% mai multă hrană până în 2050 pentru a satisface nevoile de hrană ale populaţiei care se prevede să ajungă la 9 miliarde de locuitori. Acest lucru înseamnă cu 1 miliard de tone mai mult grâu, orez şi alte cereale şi cu 200 milioane de tone mai multă carne de vită şi alte animale.

În acest moment, majoritatea terenului disponibil este deja cultivat, iar tehnicile utilizate îi scad productivitatea şi conduc la eroziunea solului şi la irosirea apei.

Cercetare agricolă_b

Doar pe 10% din suprafaţa Pământului se observă o „îmbunătăţire” a terenului agricol
Potrivit datelor din raportul dat publicităţii luni, 25% din suprafaţa Pământului este în prezent „foarte degradată” din cauza eroziunii solului, a degradării apei şi pierderii biodiversităţii. În acelaşi timp, suprafaţa Pământului este „moderat degradată” în proporţie de 8%, stabil sau uşor degradată - de 36% , iar în cazul a 10% se constată o „îmbunătăţire”.

Raportul FAO constată de asemenea că apa la nivel global devine din ce în ce mai rară şi mai salinizată, în timp ce apele subterane sunt din ce în ce mai poluate de scurgerile din agricultură şi de alte toxine.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 4234 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Fermierii elveţieni de la Firiteaz: „Iubim România pentru că ne-a oferit pământ”

Fermierii elveţieni de la Firiteaz: „Iubim România pentru că ne-a oferit pământ”

„Ce facem astăzi e decisiv pentru cum va arăta lumea de mâine”- deviza unei familii din Elveţia, care s-a stabilit într-un sat din judeţul Arad, unde produce cereale şi plante medicinale bio. Fermierii spun că iubesc România pentru că le-a oferit ceea ce nu au găsit în ţara lor: pământ.

Ministrul Mediului susţine protejarea marilor păduri virgine ale României

Ministrul Mediului susţine protejarea marilor păduri virgine ale României

România, care are cea mai mare suprafaţă de păduri virgine din Uniunea Europeană, vrea să-şi protejeze mai bine acest „tezaur” pentru climat şi biodiversitate - o sarcină dificilă, scrie AFP.

Smithfield organizează o nouă acţiune „Milioane de oameni, milioane de copaci” – încă 300 de salcii vor fi plantate

Smithfield organizează o nouă acţiune „Milioane de oameni, milioane de copaci” – încă 300 de salcii vor fi plantate

Smithfield Romania organizează luni, 28 noiembrie, la ora 12:00  în localitatea Bulgarus, lângă ferma Smithfield– Bulgarus, acţiunea de plantare a 300 de salcii, acţiune care face parte din cea de a VI-a ediţie a Mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, al cărui membru fondator este Smithfield Ferme.

Exportăm de patru ori mai multe alimente ecologice decât importăm

Exportăm de patru ori mai multe alimente ecologice decât importăm

România a exportat alimente ecologice, anul trecut, de patru ori mai mult decât a importat. În 2010, valoarea produselor alimentare exportate de ţara noastră a depăşit 150 milioane euro, iar anul acesta s-au estimat exporturi de 250 milioane euro.

InfoNatura 2000 ia România la pas

InfoNatura 2000 ia România la pas

Astăzi, 16 noiembrie 2011, se lansează InfoNatura2000 „Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii