Adama
AGRICOVER

Miniştrii Mediului din UE analizează utilizarea eficientă a resurselor şi protejarea biodiversităţii

Publicat: 19 decembrie 2011 - 09:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană vor analiza, în cursul zilei de astăzi, o strategie pentru îmbunătăţirea utilizării eficiente a resurselor şi o alta pentru protejarea biodiversităţii, precum şi rezultatele recentei reuniuni de la Durban (Africa de Sud), privind schimbările climatice.

Consiliul pentru Mediu face aceste demersuri cu scopul de a sprijini un consum mai eficient al resurselor naturale şi de a face ca economia europeană să fie sustenabilă în perspectiva anului 2050.
Prin această strategie vor fi identificate sectoarele economice care consumă cele mai multe resurse şi se va realiza o serie de propuneri privind crearea de companii şi oportunităţi de locuri de muncă în domenii precum reciclarea.

Consiliul de Mediu va analiza strategia pentru stoparea pierderii biodiversităţii până în 2020
Cele 27 de state membre vor analiza şi strategia europeană pentru stoparea pierderii biodiversităţii până în 2020, prezentată în mai de CE şi deja analizată în Consiliul de Mediu din iunie, când o serie de ţări şi-a manifestat preocuparea pentru lipsa concretizării acesteia.

Strategia comunitară se centrează pe conservarea speciilor şi habitatelor, menţinerea şi recuperarea ecosistemelor şi arii acoperite de măsuri de biodiversitate relaţionate cu Politica Agricolă Comună, precum şi pe îmbunătăţirea gestionării pădurilor, pescuitului şi ameninţarea pe care o reprezintă speciile invadatoare.

Schimbările climatice – pe lista temelor de discuţii
Reuniunea privind schimbările climatice, de la Durban, ce s-a încheiat pe 11 decembrie, după 12 zile de dezbateri, va reprezenta o altă temă a discuţiilor, miniştrii urmând să-şi prezinte punctele de vedere privind rezultatul acesteia.

Alte teme ce vor fi dezbătute în cadrul reuniunii sunt importurile şi exporturile de substanţe chimice periculoase, precum combustibilii fosili, un instrument pentru evaluarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi progrese ale sistemului de comercializare a drepturilor de emisie pentru aviaţie (ETS), care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2604 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Peste 100 milioane de euro vor fi investite în centrale electrice şi termice funcţionale pe bază de resurse regenerabile

Peste 100 milioane de euro vor fi investite în centrale electrice şi termice funcţionale pe bază de resurse regenerabile

Potrivit prefectului judeţului Olt, Leonid Moisiu, două centrale cu ciclu combinat pentru producerea de energie electrică şi co-generare de căldură din combustia uleiurilor vegetale vor fi construite în următorii doi ani în oraşul Corabia şi comuna Dobrosloveni.

Bugetul Ministerului Mediului va fi cu 31% mai mare decât în 2011

Bugetul Ministerului Mediului va fi cu 31% mai mare decât în 2011

Bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor a fost aprobat cu majoritate de voturi, în cadrul comisiilor de buget finanţe reunite astăzi, 07 decembrie 2011. Ministrul Laszlo Borbely nu a fost prezent la dezbateri.

Proiect de cooperare transfrontalieră privind valorificarea biocombustibililor, lansat la Giurgiu

Proiect de cooperare transfrontalieră privind valorificarea biocombustibililor, lansat la Giurgiu

Proiectul „Biocombustibilii - sursă comună de dezvoltare sustenabilă a zonei de cooperare transfrontaliere” a fost lansat vineri, în localitatea Roata de Jos din judeţul Giurgiu, la iniţiativa Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice din România, în colaborare cu Universitatea Anghel Kanchev din Ruse, Bulgaria, şi Consiliul Local Roata de Jos.

Covasna: Primăria Întorsura Buzăului vizează producţia de „energie verde”

Covasna: Primăria Întorsura Buzăului vizează producţia de „energie verde”

Primăria Întorsura Buzăului concesionează o suprafaţă de 15 hectare de teren în vederea construirii unui parc eolian, considerând că această investiţie va majora considerabil bugetul local.

Ministrul Mediului susţine protejarea marilor păduri virgine ale României

Ministrul Mediului susţine protejarea marilor păduri virgine ale României

România, care are cea mai mare suprafaţă de păduri virgine din Uniunea Europeană, vrea să-şi protejeze mai bine acest „tezaur” pentru climat şi biodiversitate - o sarcină dificilă, scrie AFP.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii