Adama
AGRICOVER

Sprijin pentru producătorii europeni de fructe

Publicat: 03 iulie 2017 - 11:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Măsurile excepţionale deja existente pentru a ajuta producătorii de fructe perisabile afectaţi de interdicţia asupra importurilor impuse de autorităţile ruse au fost prelungite pentru încă un an, până la sfârşitul lunii iunie 2018.

Comisia Europeană a decis astfel alocarea în continuare a sumei de 70 milioane de euro pentru producătorii de fructe din UE care ar putea să nu găsească o piaţă de desfacere ca urmare a embargoului impus de Moscova. Aceasta va compensa producătorii europeni de fructe care aleg, spre exemplu, să distribuie produsele în exces organizaţiilor pentru acţiuni caritabile sau în şcoli, ori să le folosească în alte scopuri (adică hrana animalelor, compostarea, prelucrarea).

Referitor la acest subiect, comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: "Comisia a făcut tot ce-i stă în putinţă pentru a sprijini producătorii europeni afectaţi negativ de interdicţia rusă. Această ultimă extindere transmite un alt semnal clar că vom rămâne ferm şi fără teamă pe partea fermierilor noştri. Aceste măsuri de sprijin merg împreună cu activitatea noastră continuă de modernizare şi simplificare a PAC în beneficiul fermierilor şi al societăţii noastre europene mai largi".

Schema extinsă vine în completarea unor măsuri excepţionale de sprijin pentru piaţa agricolă legate de interdicţia rusească. Monitorizarea şi evaluarea regulată a pieţei de către autorităţile de la Bruxelles arată că aceste măsuri au îmbunătăţit situaţia de pe piaţă pentru culturile non-permanente (de obicei legume). Majoritatea producţiei afectate de embargoul rus a fost redirecţionată către pieţe alternative şi preţurile de pe piaţă s-au stabilizat. Cu toate acestea, deoarece aşa-numitele culturi permanente (pomi fructiferi) sunt mai puţin capabile să se adapteze situaţiilor în schimbare, noile măsuri sunt concepute special pentru a ajuta acest sector.

sezonul-merelor_bÎn cadrul măsurilor excepţionale, producătorii individuali beneficiază de rate mai mari de cofinanţare din partea UE decât în cadrul unor măsuri de sprijin regulate. Agricultorii beneficiază de 100% sprijin finanţat de UE în cazul distribuţiei gratuite (adică dăruirea fructelor către caritate pentru consum), care evită risipa de alimente. Fructele care sunt retrase de pe piaţă, dar nu sunt consumate efectiv (de exemplu, sunt trimise direct la compostare) sau care sunt recoltate înainte de a fi coapte (aşa-numita recoltă în verde) sau nu sunt recoltate deloc, beneficiază de niveluri mai scăzute de sprijin.

Sistemul acoperă o cantitate maximă de 165.835 de tone de fructe împărţită între patru tipuri diferite de arbori: mere şi pere; prune; citrice; piersici şi nectarine. Măsurile acoperă 12 state membre şi se vor aplica diferite volume de retragere pentru a se asigura că sprijinul financiar ajunge la producătorii care au cea mai mare nevoie.

Pe lângă extinderea acestor măsuri excepţionale, producătorii europeni de fructe şi legume continuă să beneficieze de alte măsuri din cadrul Politicii Agricole Comune a UE, cum ar fi plăţile directe, finanţarea pentru dezvoltare rurală şi sprijinul financiar acordat organizaţiilor de producători, ajungând la un total de aproximativ 700 milioane de euro pe an.

Vizualizat: 1047 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

21 noiembrie 2024 - 13:20

Apicultorii sunt obligați să transmită la Agenția Națională pentru Zootehnie, prin oficiile acesteia din teritoriu, numărul de stupi cu familiile de albine pentru iernat. Termenul limită este 31 decembrie.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

20 noiembrie 2024 - 18:59

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) o dă exemplu pe tânăra fermieră Nela Nicoleta Caloian care a investit bine ajutorul de 50.000 de euro încasat din fonduri europene.

Fermierii ruși renunță la grâu!

Fermierii ruși renunță la grâu!

20 noiembrie 2024 - 16:01

Fermierii din Rusia spun că vor cultiva mai puţin grâu după pierderile semnificative din acest an, trecând la recolte mai profitabile, precum mazăre, linte sau floarea soarelui. Decizia fermierilor ruși are implicaţii directe asupra preţurilor la grâu pe plan mondial, în condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator global. De asemenea, decizia afectează rata inflaţiei în ţările care importă masiv grâu, precum Egiptul.

Conducerea Fabricii de zahăr Luduș, acuzată de unii fermieri că le dă sume mai mici pe tona de sfeclă!

Conducerea Fabricii de zahăr Luduș, acuzată de unii fermieri că le dă sume mai mici pe tona de sfeclă!

20 noiembrie 2024 - 15:43

Printre fermierii care aduc acuzații Fabricii de zahăr Luduș este și producătorul de sfeclă Emil Turdeanu din Cluj. Acesta susține că, pe fondul producțiilor mai slabe de anul acesta, patronatul a propus să plătească fermierilor cu 3 euro mai puțin pe tonă, iar unii acceptă, pentru a primi banii mai repede, scrie G4Food.

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

20 noiembrie 2024 - 15:28

Crescătorii de vaci, oi și capre beneficiază de ajutor național tranzitoriu, ANT, o subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul stabilit pentru anul următor anului de cerere. Plafoanele ANT zootehnie pentru anul de cerere 2024 este precizat în Planul Național Strategic 2023-2027, documentul care stă la baza tuturor plăților din agricultură și dezvoltare rurală.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La plimbare cu soţia

La plimbare cu soţia
Când ies la plimbare în oraş cu soţia mea, mereu o ţin de mână... Detalii