Adama
Agreena
AGRICOVER

Campania de conştientizare a Proiectului „Controlul Poluării cu Nutrienţi” continuă

Publicat: 17 mai 2012 - 22:19
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cel de-al doilea workshop din cadrul Campaniei de informare şi conştientizare a Proiectului 'Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi', a fost deschis de Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, alături de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.

Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Pădurilor, a accentuat importanţa pe care o are conştientizarea de către cetăţean a pericolelor depozitării necorespunzătoare a gunoiului de grajd şi a declarat că „acest proiect trebuie să se desfăţoare cu maximă eficienţă, iar prin intermediul autorităţilor locale şi al mass-media, ca vectori de comunicare, toată lumea să înţeleagă importanţa acestor investiţii iar cetăţenii să fie informaţi despre poluarea cu nutrienţi. Avem nevoie de o agricultură ecologică care să respecte mediul şi care să ofere o sursă de alimentaţie sănătoasă. Mediul este în strânsă legătură cu sănătatea fiecăruia dintre noi, iar pentru aceasta este absolut vital ca cetăţenii să beneficieze de o sursă de apă curată, nepoluată. Astfel, Ministerul Mediului şi Pădurilor va derula în continuare investiţii în acest domeniu pentru a creşte nivelul calităţii vieţii oamenilor şi a imbunătăţii mediul înconjurător”.
Potrivit ministrului de la Mediu, proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” urmăreşte reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi, în special azot şi fosfor, prin investiţii, platforme şi utilaje pentru depozitarea gunoiului de grajd, în aproape 70 de localităţi din zone vulnerabile la acest tip de poluare, din 34 de judeţe ale României.

canal_b

Scopul campaniei este de a induce schimbări comportamentale la nivel de individ şi grup pentru un control al poluării cu nutrienţi, dar mai ales pentru identificarea de soluţii viabile pentru protejarea în viitor a poluării apelor cu nitraţi şi nitriţi. Pe termen lung, obiectivul acestei campanii este îmbunătăţirea calităţii vieţii prin practicarea agriculturii ecologice, împădurirea terenurilor improprii agriculturii şi crearea de perdele forestiere de protecţie.
Proiectul este derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Banca Mondiala şi Guvernul României.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2602 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Hristos a Înviat! Tradițiile românilor în prima zi de Paște!

Hristos a Înviat! Tradițiile românilor în prima zi de Paște!

05 mai 2024 - 07:23

Sărbătorile pascale sunt petrecute de românii noștri în familie, alături de ființele dragi. Multe dintre tradițiile noastre străvechi au dispărut. În spațiul rural, din fericire, s-au conservat o parte din obiceiurile, ritualurile care creionează identitatea noastră ca neam.

Subvenții APIA anul acesta pentru pajiști!

Subvenții APIA anul acesta pentru pajiști!

03 mai 2024 - 06:47

În Campania APIA 2024, vor putea fi deschise angajamente noi în cadrul intervenției DR-01 agro-mediu şi climă pe pajiști permanente pentru P1, P3.1, P3.2, P6 și P9.2 pe o perioadă de 5 ani.

Tradiții de Sărbătorile Pascale din întreaga lume

Tradiții de Sărbătorile Pascale din întreaga lume

03 mai 2024 - 06:21

Cea mai importantă sărbătoare a creștinismului este sărbătorită diferit în unele țări din lume, iar tradițiile sunt cu adevărat unice.

Cum obțineți un bonus APIA anul acesta de 92 euro/ha!

Cum obțineți un bonus APIA anul acesta de 92 euro/ha!

02 mai 2024 - 20:12

Fermierii, crescătorii de animale pot să-și suplimenteze subvențiile APIA pe hectar prin încheierea de angajamente pentru măsurile de agro-mediu și climă. Cei care optează pentru Pachetul 10 refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de păsări comune asociate terenurilor agricole încasează de la APIA un bonus de 92 euro/ha.

Vinerea Mare 2024. Este păcat mare să faci așa ceva în această zi sfântă

Vinerea Mare 2024. Este păcat mare să faci așa ceva în această zi sfântă

02 mai 2024 - 19:01

Vinerea Mare 2024 foarte importantă în calendarul ortodox. Este o zi pe care credincioșii trebuie să o respecte cu pioșenie. Există atât lucruri care trebuie făcute în această zi, dar și acțiuni interzise. În continuare, poți afla totul despre ce reprezintă Vinerea Mare și care sunt restricțiile sale.

Ajutor 50.000 euro/fermă timp de 3 ani!

Ajutor 50.000 euro/fermă timp de 3 ani!

01 mai 2024 - 19:45

Majorarea ajutoarelor de minimis de la 25.000 euro/fermă la 50.000 euro/fermă și acordarea lor timp de 3 ani.

Joia Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

Joia Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

01 mai 2024 - 19:19

Joia Mare este o zi extrem de importantă din Săptămâna Mare. Ce semnificație are aceasta, ce nu e bine să faci în această zi și ce tradiții și superstiții sunt cunoscute și urmate de creștini?

AFIR ACUM: Plăți directe către fermieri!

AFIR ACUM: Plăți directe către fermieri!

01 mai 2024 - 17:24

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 119 milioane de euro (594,66 milioane de lei). Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.

Fermierii, crescătorii cu subvențiile APIA în conturi de sărbători!

Fermierii, crescătorii cu subvențiile APIA în conturi de sărbători!

01 mai 2024 - 11:06

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, plățile făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în conturile fermierilor, crescătorilor de animale. 

Miercurea Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

Miercurea Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

30 aprilie 2024 - 19:56

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor este o zi importantă pentru creștini, dedicată postului și rugăciunii. La fel ca la oricare altă sărbătoare importantă, există tradiții și superstiții ce se respectă de sute de ani.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Maria Elena
|
06. 07, 2012. Thursday 11:48

Foarte bine faceti! Nu este normal sa nu mai putem bea apa din fantana! Cand eram copil si ma duceam la bunicii mei, adoram sa beau apa rece, proaspat scoasa!

3.
Loredana
|
06. 07, 2012. Thursday 11:41

Da, am citit pe site-ul oficial al Campaniei ca si Buzaul este o zona vulnerabila la poluarea cu nitrati. workshop-ul de la Buzau vizeaza Bazinul Hidrografic Buzău-Ialomiţa, din care fac parte judeţele Buzău, Brăila, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova.

2.
Tudor
|
06. 07, 2012. Thursday 11:38

Am auzit despre problema asta cu nitratii, dar sunt probleme si in Buzau?

1.
Felicia
|
06. 07, 2012. Thursday 11:35

Felicitari pentru Campanie! Atata timp cat avem grija de natura si ea va avea grija sa ne ofere tot ce are mai bun!

Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii