Adama
Agreena
AGRICOVER

Punctajul minim pentru sprijinul AFIR vegetal și zootehnie!

Publicat: 18 decembrie 2023 - 11:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Care este punctajul minim cu care puteți lua bani de la AFIR pentru proiectele de investiții în zootehnie și în procesarea produselor agricole și pomicole.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează, în decembrie, sesiunile de depunere a solicitărilor de finanțare cu fonduri disponibile prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 - 2027 (PS PAC 2027) pentru investiții în sectorul zootehnic și în procesarea produselor agricole și pomicole.

Pentru ambele intervenții, cererile de finanțare a proiectelor se depun on-line, în perioada 20 decembrie 2023, ora 9:00 - 30 aprilie 2024, ora 16:00.

Perioada derulării sesiunii de primire a cererilor de finanțare este stabilită de către Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În mod similar, sunt stabilite și alocările financiare și pragurile de calitate aplicabile respectivei sesiuni.

Pentru intervenția DR-20 Investiții în sectorul zootehnic, alocarea financiară este de 224,61 milioane de euro, împărțită pe componente distincte astfel:

Start sprijin pentru fermieri, crescători de animale!

Pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere este de:

  • 85 de puncte pentru sectoarele bovine, suine și păsări de curte;
  • 80 de puncte pentru găini ouătoare;
  • 70 de puncte pentru sectorul ovine-caprine.

Pragurile de calitate scad treptat, lunar până la pragul minim de 20 de puncte pentru toate cele cinci componente.

Suma maximă pe proiect pentru procesare produse agricole și pomicole!

Pentru intervenția DR-22 Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, fondurile disponibile pentru această sesiune sunt în valoare de 210,3 milioane de euro.

În cazul DR-22, pragul de calitate lunar aferent primei etape de depunere este de 85 de puncte și scade treptat, în fiecare lună, până la pragul minim de 15 puncte.

Vizualizat: 6469 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii