Solul reprezintă fundația de bază pe care se sprijină sistemele alimentare ale lumii — un ecosistem viu și vibrant care susține culturile, hrănește animalele și sprijină miliarde de oameni.
Solul sănătos acționează ca o cămară cu resurse naturale, stocând nutrienți și apă pentru plante și găzduind microorganisme care conduc procese biologice esențiale. Cu un sol fertil, productivitatea agricolă crește, asigurând securitatea alimentară și mijloacele de trai pentru fermieri peste tot. Solul este locul unde începe agricultura, iar ziua de 5 decembrie ne reamintește la nivel global importanța acestuia prin marcarea Zilei Mondiale a Solului. Această zi subliniază rolul esențial al solului în susținerea vieții, îndemnându-ne să protejăm și să îngrijim această resursă neprețuită.
Fermierii, în calitate de administratori ai pământului, apelează din ce în ce mai mult la instrumente și practici agricole inovatoare pentru a proteja sănătatea solului. Aceste practici includ tehnologii aplicate semințelor, prin tratarea semințelor cu soluții care oferă protecție direcționată împotriva dăunătorilor și bolilor încă de la început sau prin includerea de nutrienți, stimulenți de creștere și agenți biologici care promovează dezvoltarea mai puternică a rădăcinilor și sporesc reziliența plantelor. Semințele tratate reduc necesitatea altor inputuri chimice și favorizează un ecosistem al solului mai sănătos. Această abordare precisă nu doar favorizează dezvoltareatinerelor plăntuțe, ci și contribuie la vitalitatea pe termen lung a solului, asigurând prosperitatea recoltelor fără a epuiza pământul. Prin aceste progrese, fermierii adoptă practici mai inteligente și sustenabile, care sprijină direct sănătatea solului, optimizând în același timp performanța culturilor.
Practicile care reduc presiunea asupra solului, în special tratamentele pentru semințe, au câștigat o popularitate semnificativă în Europa Centrală și de Est, unde fermierii adoptă tot mai des tehnologii avansate pentru a îmbunătăți sănătatea solului și productivitatea agricolă. În această regiune, unde agricultura joacă un rol vital în economiile locale, fermierii apelează la produse specifice, precum Lumiposa®, care oferă protecție împotriva mai multor specii de insecte sau Lumisena®, care asigură o protecție mai puternică și constantă împotriva manei.
Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience
Aceste soluții inovatoare sunt rezultatul eforturilor de cercetare și dezvoltare ale oamenilor de știință de la compania internațională de agricultură Corteva Agriscience, care se află în prima linie a dezvoltării de produse de ultimă generație pentru a sprijini agricultura sustenabilă. Prin investițiile în tehnologii aplicate semințelor, Corteva a creat soluții care îi ajută pe fermieri, în special în Europa Centrală și de Est, să obțină o productivitate mai mare reducând în același timp amprenta asupra mediului, marcând o schimbare semnificativă către practici agricole mai rezistente în regiune.
Tendința de utilizare a tehnologiilor aplicate semințelor reflectă un angajament tot mai mare față de practicile agricole sustenabile, în care protejarea sănătății solului este privită nu doar ca o necesitate, ci și ca o modalitate de a pregăti agricultura pentru condițiile climatice în continuă schimbare.
Autor: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube