Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

INCDA Fundulea aderă la AISR

Publicat: 17 mai 2016 - 00:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare Institut National de Cercetare Dezvoltare Agricola din Romania (INCDA Fundulea) adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR).

INCDA Fundulea a acceptat invitatia AISR de a deveni membru onorific al Aliantei care, reprezinta in acest moment, aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra.

INCDA Fundulea va deveni cel de-al 13 membru al Aliantei si singurul Institut de cercetare agricola care sa adera la AISR. INCDA Fundulea aduce o experienta si expertiza bogata in sectorul semintelor certificate din Romania. AISR impreuna cu INCDA Fundulea va continua sa sustina si sa promoveze interesele sectorului semintelor din Romania prin diferitele proiecte al asociatiei, precum actiuni de informare si constientizare  la nivelul fermierilor şi al autorităţilor publice din domeniul agriculturii, mediului, sanatatii si economiei, cu scopul de a populariza beneficiile utilizării seminţelor certificate. Impreuna, Institutul Fundulea si AISR, isi propun sa apere drepturile privind proprietatea intelectuala specifica pe teritoriul Romaniei prin recunoasterea brevetelor si varietatilor de seminte inregistrate conform legislatiei comunitare si totodata si sa combata fenomenul contrafacerilor de sămânță.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Agricola Fundulea este cea mai importanta unitate de cercetare agricola din România datorita rezultatelor foarte bune obtinute in diferitele sectoare ale cercetarii agricole privind cerealele, plantele tehnice si furajere, cat şi datorita posibilitatii valorificarii acestor rezultate de catre fermieri romani.
Prin activitatea sustinuta se continua bogata traditie a cercetarilor in domeniul agricol romanesc, in scopul abordarii stiintifice si rezolvarii unor obiective prioritare si strategice pentru agricultura nationala.

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a fost fondata in anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta vocea industriei de seminte din Romania si de a asigura un dialog deschis permanent cu toate asociatiile profesionale si patronale din agricultura romaneasca, precum  si cu autoritatile in procesul de reglementare a semintelor certificate din tara noastra.

Sursa: Comunicat AISR

Vizualizat: 1931 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tehnică agricolă la superlativ în câmpurile de la Fundulea

Tehnică agricolă la superlativ în câmpurile de la Fundulea

A cincea ediţie a expoziţiei în câmp AgriPlanta - RomAgroTec se desfăşoară în perioada 4-7 iunie, la Fundulea, în judeţul Călăraşi. Evenimentul reuneşte toţi producătorii şi importatorii de utilaje agricole care activează în prezent pe piaţa românească.

Evenimentul săptămânii: Agriplanta RomAgroTec 2015 la Fundulea!

Evenimentul săptămânii: Agriplanta RomAgroTec 2015 la Fundulea!

Expozitia AgriPlanta – RomAgroTec ediția 2015 este organizată în perioada 4-7 iunie, în localitatea Fundulea din județul Călărași. Fermieri, iată ce vă rezervă acest eveniment:

Cercetător al Institutului Fundulea: Nu există grâu modificat genetic înregistrat

Cercetător al Institutului Fundulea: Nu există grâu modificat genetic înregistrat

Cercetătorul Gheorghe Ittu de la Institutul Fundulea afirmă că grâul modificat genetic nu este un soi înregistrat în nicio țară din lume, prin urmare el nu poate fi prezent, ca ingredient, în alimente de import pe care le găsim în magazine.  

Cele mai noi studii din domeniul cercetării agricole, prezentate la Institutul Fundulea

Cele mai noi studii din domeniul cercetării agricole, prezentate la Institutul Fundulea

Cercetători din întreaga țară au participat la sesiunea anuală de referate științifice organizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea. 

Sesiune anuală de referate științifice a Institutului Național Fundulea

Sesiune anuală de referate științifice a Institutului Național Fundulea

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea organizează vineri, 9 mai, începând cu ora 8:30, sesiunea anuală de referate științifice.

Verzea: Institutul de Cercetare Agricolă Fundulea a pierdut 1.982 de hectare din terenul deţinut

Verzea: Institutul de Cercetare Agricolă Fundulea a pierdut 1.982 de hectare din terenul deţinut

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Agricolă Fundulea, Marian Verzea a declarat miercuri că instituţia este parte vătămată după ce a pierdut aproximativ 2.000 de hectare de teren pe care îl deţinea în localitatea Fundulea.

Încă două companii se vor alătura Alianţei Industriei Seminţelor din România (AISR), din 2014

Încă două companii se vor alătura Alianţei Industriei Seminţelor din România (AISR), din 2014

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) va avea începând cu anul 2014 doi noi membrii, compania Bayer SRL şi Procera Genetics SRL.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii