Aceasta va facilita fermierilor implementarea Submăsurii 16.1. din PNDR 2014-2020 - "Sprijin pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor operaţionale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte-pilot, noi produse".
În baza consecvenței în colaborare cu toți agricultorii, indiferent de mărime, dar și a colaborării interinstituționale cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Academia de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu Șișești" a decis să găzduiască o BAZĂ DE DATE cu informații privind oferta de inovare a rețelei de cercetare agricolă coordonate, în vederea facilitării implementării Submăsurii 16.1. din Planul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 - "Sprijin pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor operaţionale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte-pilot, noi produse".
Rubrica Oferte de inovare se află pe pagina oficială de start a sitului ASAS şi cuprinde informaţii utile în realizarea unor GRUPURI OPERAȚIONALE care să faciliteze "cooperarea dintre fermieri, organismele de cercetare, universităţi, consultanţi şi alţi actori relevanţi din sectoarele agroalimentar şi forestier pentru creşterea gradului de inovare din aceste sectoare şi adaptarea rezultatelor cercetării la nevoile sectoriale".
Astfel, redăm câteva dintre cele mai noi creaţii ale reţelei de cercetare agricolă postate în această rubrică: Procedeu de cultivare a plantelor prin aplicarea nămolului de epurare deshidratat și stabilizat anaerob pe solurilor acide; ¤ Tehnologia de cultivare a plantelor pe solurile amendamentate cu dolomită amorfă de Delniţa; ¤ Soi de cânepă monoică pentru sămânţă; ¤ Metodă ecologică de cultivare a spceciei Echinacea purpurea (L) Moench în condiţiile din centrul Moldovei; ¤ Metodă de cultivare a cânepei monoice în sistem succesiv.