Departamentul de Stat pentru Agricultură din SUA a anunţat de curând estimările referitoare la cererea şi oferta de carne de pe piaţa americană.
În ceea ce priveşte industrializarea cărnii de vită, previziunile pentru 2010 arată că vor fi prelucrate peste 9,5 milioane de tone, cu 160.000 tone mai mult decât se estimase în urmă cu o lună.
Totuşi, aceste cifre arată o scădere de 1,2% faţă de valorile din 2009.
În ceea ce priveşte exporturile, estimările au rămas la aceeaşi valoare, prognozele arată că se va înregistra totuşi o creştere de 9% faţă de cifrele de anul trecut.
La capitolul importuri, carnea de vită din străinătate ce va intra pe piaţa americană va fi cu 4,9% mai multă faţă de situaţia din 2009. USDA se aşteaptă ca în acest an consumul de carne de vită pe cap de locuitor să fie de doar 23 de kilograme, în scădere cu 2,3% faţă de anul trecut şi cu 8,7% mai puţin în comparaţie cu 2005.
La carnea de porc, scăderea estimărilor ar urma să fie cu 43.000 de tone, până la valoarea de 8,4 milioane de tone. Aceasta reprezintă o scădere de 2,1% faţă de situaţia de anul trecut şi 3,5% faţă de 2008. La exporturi, creşterea va fi de 8,5%. Consumul de carne de porc pe cap de locuitor ar urma să scadă cu 5,4%, cu influenţe clare asupra inflaţiei pe 2010.