Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Brăila: Simpozion Marcoser pe probleme de legumicultură

Publicat: 02 decembrie 2014 - 09:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Tehnologii moderne şi produse avansate pentru creşterea productivităţii şi calităţii legumelor” a fost tema simpozionului organizat de echipa Marcoser la sediul Companiei Alcedo din Brăila, în ultima zi a lunii noiembrie 2014.

La această manifestare au fost prezenţi peste 70 de legumicultori din judeţul Brăila, specialişti, horticultori şi oficiali ai Grupului Alcedo, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa inputurilor pentru agricultură.

simpozion-marcoser_b

O întâlnire interactivă, plină de învăţăminte
Simpozionul a fost susţinut de dr. ing. Costel Pohrib, directorul ştiinţific al Companiei Marcoser din Matca, judeţul Galaţi, şi de Cătălin Petrache, coordonatorul departamentului comercial.
Întâlnirea cu producătorii agricoli brăileni a fost interactivă, de ţinută şi a cuprins mai multe module de prezentare care au vizat noile tehnologii pentru cultivarea legumelor în spaţii protejate sau în câmp, în special a principalelor specii: tomate, castraveţi, ardei, vinete, rădăcinoase -, tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor, probleme legate de fiziologia plantelor şi a principalilor dăunători, importanţa cunoaşterii parametrilor biochimici ai solului, dar şi utilizarea unor produse pentru realizarea unei nutriţii şi a unei stări de sănătate optime a plantelor de cultură.

Tuta absoluta - un dăunător periculos în judeţul Brăila
În timpul simpozionului s-a atras atenţia că în judeţul Brăila se manifestă tot mai accentuat presiunea Tutei absoluta, un dăunător extrem de periculos al tomatelor, semnalat în anul 2011 în zona Bihorului, care şi-a făcut prezenţa în ultimii ani în culturile legumicole brăilene.

costel-pohrib-si-catalin-petrache_b

Consultanţa şi cercetarea – componente active la Marcoser
„Este a patra ediţie de când suntem prezenţi la Brăila, fermierii au început să ne cunoască mai bine, ne contactează pentru a ne cere consultanţa şi recomandările de specialitate în rezolvarea problemelor din ferme, avem solicitări de inputuri pentru legumicultură: seminţe, îngrăşăminte (agronutrienţi, fertilizanţi solubili), substanţe chimice pentru tratamentele fitosanitare, folii profesionale, dar şi alte materiale de lucru. De asemenea, pe zona de cercetare, dispunem de loturi experimentale, unde testăm noi hibrizi de legume, îngrăşăminte pesticide, metode noi de tehnologie de cultură la legume; pentru deplasările în teren avem un laborator mobil de analize de sol. În plus, colaborăm cu fermieri din bazinele legumicole puternice cum ar fi: Matca, Balta Doamnei, Băleni, Copăceni, Vidra, Glodeanu Sărat, avem strânse legături cu mediul universitar (USAMV Bucureşti), institute naţionale de cercetare (ICPA şi BIOTEHNOL din Bucureşti), cu alte institute de cercetare în domeniul legumiculturii, fiind partener în proiecte naţionale de cercetare”, ne-a declarat dr. ing. Costel Pohrib.

În perioada următoare, echipa Marcoser va fi prezentă în: Băleni Sârbi, Târgu Frumos, Matca, Balta Doamnei, Vidra, Colibaşi, Jirlău, Lungulețu şi în Cahul - Republica Moldova.

Vizualizat: 1866 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

19 octombrie 2024 - 08:27

Murighiol este capitala cinematografiei din România în perioada 19-20 octombrie 2024, când stadionul localității  găzduiește Festivalul de Film de artă Murighiol – Film în sat.

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

16 octombrie 2024 - 19:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09.00-19.00, un târg dedicat promovării și încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele românești.

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

14 octombrie 2024 - 16:40

Cu doar câteva săptămâni înainte de Târgul internațional de vinuri, fructe și legume (26-28 noiembrie), juriul de experți de la Vinitech-Sifel Innovation Awards a anunțat noile premii 2024. 79 de dosare au fost evaluate în acest an.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii