Adama
Vinasa Rompak

UN BORCAN cu MIERE pentru FIECARE ELEV!

Publicat: 21 septembrie 2017 - 15:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGE PENTRU CREŞTEREA CONSUMULUI DE MIERE. Peste 1,5 milioane de copii vor primi lunar, începând din acest an, un borcan cu miere polifloră din producţie românească, a anunţat Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, la Târgul Naţional al Mierii, desfăşurat la Bucureşti, în perioada 15 - 17 septembrie.

Potrivit acestuia, fondurile alocate pentru derularea acestui program, aproape 17 milioane lei, sunt prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii.

Până acum am avut o Lege, 509/2006, pentru distribuirea mierii în şcoală, dar care nu a funcţionat. Anul acesta însă vrem să o punem în aplicare, dar sub o altă formă. Vrem ca 1,5 milioane de copii din şcoli şi grădiniţe să primească lunar un borcan de miere polifloră românească, de 350 de grame, începând cu acest an. Acum este introdusă legea în Parlament şi sperăm să treacă rapid, pentru că avem tot sprijinul.

Noi ţintim, pe de o parte, să stimulăm vânzările, pentru că vorbim de aproape 10% din producţia naţională de miere în acest program, iar pe de altă parte, să obişnuim copiii cu mierea polifloră de calitate provenită din stupinele româneşti. E păcat să nu ajungă la copii o miere de calitate, pentru că pe piaţă sunt tot felul produse de acest gen, ambalate frumos, dar nu şi de foarte bună calitate, a explicat Daniel Botănoiu, citat de Agerpres.

Miere de albine_b

Potrivit datelor ACA, citat de Agerpres, în ultimii doi-trei ani, consumul de miere în România a crescut cu 15%, până la 500-600 de grame pe locuitor pe an, însă tot este de 3-4 ori mai puţin comparativ cu 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia, cele două kilograme consumate în Germania şi chiar trei kilograme în ţările nordice. Românii ar putea însă consuma mai multă miere odată cu intrarea în vigoare a legii prin care elevii vor primi lunar un borcan cu miere, susţine Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR).

În România se consumă, în medie, între 500 şi 600 de grame de miere pe locuitor pe an, destul de puţin, comparativ cu alte ţări, dar consumul creşte greu, pentru că este criză. Sunt convins însă că va creşte după ce se va aplica legea prin care preşcolarii şi şcolarii vor primi în fiecare lună un borcan cu miere de 350 de grame. Copilul va duce borcanul acasă, unde mai are un frate mai mic care va vrea să guste şi astfel părinţii poate vor mai cumpăra acest produs, a exlicat Fetea.

Vizualizat: 2153 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

NOU! COMERCIANȚII de MIERE OBLIGAȚI SĂ AFIȘEZE ȚARA de PROVENIENȚĂ și DACĂ PRODUSUL ESTE 100% NATURAL!

NOU! COMERCIANȚII de MIERE OBLIGAȚI SĂ AFIȘEZE ȚARA de PROVENIENȚĂ și DACĂ PRODUSUL ESTE 100% NATURAL!

SE MODIFICĂ LEGEA APICULTURII! Comercianții și producătorii de miere vor fi obligați să afișeze țara de origine și dacă mierea este 100% naturală sau în amestec cu siropuri, zahăr invertit, melasă și alți îndulcitori. Modificarea legii a trecut luni, 29 mai 2017, de Senat!

MIERE IMPORTATĂ din FRANȚA, RETRASĂ din MAGAZINE!

MIERE IMPORTATĂ din FRANȚA, RETRASĂ din MAGAZINE!

ALERTĂ RAPIDĂ ÎN TOATĂ ȚARA! Mierea polifloră, Fleur de Miel, importată din Franța și vândută românilor de un lanț de magazine, a fost retrasă de pe rafturi. Președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu a explicat ce s-a găsit în probele prelevate din această miere.

ROMÂNUL CUMPĂRĂ MIERE care NU A VĂZUT STUPUL!

ROMÂNUL CUMPĂRĂ MIERE care NU A VĂZUT STUPUL!

MIEREA PRODUSĂ DE ALBINE, O UTOPIE! Dezvăluiri șocante ale profesorului Avram Fițiu, de la Universitatea de Științe Agricole Cluj (USAMV)! Europenii, implicit românii, consumă tot mai mult miere falsificată sau miere surogat cu aromă de sirop de porumb. A produce miere de către albine este o utopie a unei epoci apuse, spune reprezentantul unui puternic consorțiu din industria petrochimică.

APICULTORII ameninţă cu PROTESTE! MIEREA noastră e AMARĂ!

APICULTORII ameninţă cu PROTESTE! MIEREA noastră e AMARĂ!

BOMBĂ CU CEAS ÎN... STUPINĂ! Apicultorii s-au săturat, le-a ajuns cuţitul la os. Nu suntem înţeleşi şi ajutaţi, drept pentru care, dacă Ministerul Agriculturii nu intervine vom face proteste de stradă îmbrăcaţi în costum de apicultor, cu afumători, cu dălţi şi cu cizme, pentru că, pentru noi, apicultorii, mai ales în ultimii ani, mierea este amară, chiar dacă ea este dulce pentru cei care o consumă. La ora actuală se înregistrează foarte mari mortalităţi, a declarat pentru AGROINFO, preşedintele Sindicatului Apicultorilor, Dănuţ Puişoru.

150 kg de miere falsificată, IMPORTATĂ în fiecare ZI!

150 kg de miere falsificată, IMPORTATĂ în fiecare ZI!

Falsuri din IMPORT! 150 de kilograme de miere falsificată ar intra, în fiecare zi, din importuri, în Uniunea Europeană, atrag atenția reprezentanții Ungariei în Parlamentul European.

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii