Tomatele şi căpşunile sunt legumele şi fructele cele mai exportate de către Spania. Uleiul virgin de măsline este produsul alimentar care a generat cele mai mari încasări din export, respectiv 761,7 mil. euro în perioada ianuarie-septembrie 2013.
Roşiile proaspete au adus 488,8 mil. euro iar căpşunile, 392,6 mil. euro încasări din export. În topul provinciilor conduce Almería, care a exportat roşii proaspete în valoare de 384,9 mil. euro, ardei (319,2 mil. euro) şi castraveţi (173,7 mil. euro), urmată de Granada (roşii proaspete -96,4 mil. euro, ulei de măsline - 56,3 mil. euro şi castraveţi - 30,7 mil. euro) şi de Huelva (căpşuni proaspete - 383,5 mil. euro, zmeură proaspătă - 105,8 mil. euro şi afine - 48,3 mil. euro).
Şi exporturile de pepene galben au crescut constant în ultimii 10 ani. Numai anul trecut, din provincia Murcia au plecat la export peste 194 mii tone de pepene galben, în valoare de peste 133 mil. euro. Principalele destinaţii au fost Franţa, Germania, Marea Britanie şi Olanda, care au achiziţionat cca 84% din totalul exporturilor, fiind apoi urmate de Suedia, Danemarca, Belgia, Portugalia şi de Irlanda.