De la implementarea proiectului cu 9% TVA pentru pâine, suntem deja într-o creştere destul de bună a producţiei fiscalizate, a declarat vineri preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, la deschiderea expoziţiei GastroPan.
„De la implementarea proiectului cu 9% TVA pentru pâine, suntem deja într-o creştere destul de bună a producţiei fiscalizate şi cred eu că, până în luna septembrie 2014, ne atingem dezideratul, adică 50% din piaţa neagră să treacă în sfera producţiei fiscalizate, ceea ce ar însemna un lucru deosebit pentru producţie în primul rând. Cetăţenii trebuie să ştie că, mâncând o pâine fiscalizată înseamnă că mănâncă o pâine mai sigură din punct de vedere alimentar. Ştim cu toţii că lucrul pe furate este un lucru prost, iar forţa de muncă folosită pe piaţa neagră nu respectă normele în vigoare”, a explicat preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase ROMPAN.
Referitor la preţul pâinii, preşedintele Patronatului din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase a precizat că, din luna septembrie 2013 până în prezent, acesta se menţine cu 12 procente sub cel din luna august, iar creştererile de preţ la carburanţi afectează într-o măsură destul de mică produsele din domeniul panificaţiei.
Întrebat dacă acum putem vorbi în România despre o piaţă a panificaţiei la nivel european, Aurel Popescu a afirmat că, din păcate, încă nu, pentru că ne lipsesc foarte multe lucruri printre care educaţia, bunul simţ şi respectul faţă de clienţi. sursa: Agerpres