Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Preţul laptelui nu acoperă costurile de producţie ale fermierilor germani

Publicat: 11 aprilie 2014 - 15:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Oficiul german pentru agricultură şi sociologie agricolă a anunţat că preţul mediu plătit producătorilor de lapte din Germania nu acoperă costul de producţie.

Potrivit rezultatelor unui studiu de piaţă publicat recent, preţul mediu plătit fermierilor germani la sfârşitul anului trecut era de 41,92 eurocenţi/kg, în timp ce costul de producţie se situa la valoarea de 44,12 eurocenţi/kg, dezvăluind astfel un decalaj de mai mult de 2 eurocenţi pe kilogram.

Preţurile diferă însă în funcţie de regiune. Astfel, în sudul Germaniei (Saarland, Bavaria, Baden-Württemberg, Renania-Palatinat, Hessen) costurile de producţie s-au ridicat la 49,19 cenţi/kg, în regiunea estică (Turingia, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Mecklenburg-Pomerania Inferioară) s-a înregistrat o medie de 42,93 cenţi/kg, iar în nord (Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară, Schleswig-Holstein) fermierii au cheltuit pentru un kilogram de lapte produs doar 38,56 eurocenţi.

Concluziile studiului arată că la nivelul lunii octombrie 2013, dată la care se face referinţă în acest raport, 95 la sută din costul de producţie este recuperat din veniturile obţinute din vânzarea de lapte, iar la nivelul întregului an 2013 procentul este şi mai mic, doar 87%.

Piaţa laptelui este caracterizată de o volatilitate puternică a preţurilor. În 2012, preţul mediu al laptelui în Germania a fost puţin sub 33 de eurocenţi, iar doi ani înainte kilogramul de lapte era cotat la 26 de eurocenţi.

Sală de muls_b

Vizualizat: 1212 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Grâul s-a ieftinit și cu 15%, spun fermierii!

Grâul s-a ieftinit și cu 15%, spun fermierii!

24 iunie 2024 - 07:16

Fermierii au început să strângă recoltele de cereale mai devreme decât in alti ani, chiar si cu trei săptămâni înainte. Orzul, grâul și alte plante au crescut mai repede pentru ca au avut parte de vreme bună în timpul sezonului rece. Dar, în unele zone, producțiile la hectar sunt și de șase ori mai mici, din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă.

Preţul cerealelor scade înainte de recoltare. Turcia interzice importurile de grâu

Preţul cerealelor scade înainte de recoltare. Turcia interzice importurile de grâu

10 iunie 2024 - 10:46

Contractele futures pe grâu la bursele din Chicago și Paris şi-au extins vineri (7 iunie 2024) pierderile până la minimele ultimelei luni, deoarece vestea interzicerii importurilor de către Turcia a slăbit perspectivele cererii și chiar a eclipsat îngrijorările cu privire la daunele cauzate culturilor din Rusia.

RECORD de mărfuri din UCRAINA prin portul Constanţa

RECORD de mărfuri din UCRAINA prin portul Constanţa

15 decembrie 2023 - 12:10

Aproape 3 milioane de tone de mărfuri agricole au fost expediate prin portul Constanța în noiembrie 2023, din care 900 mii de tone mărfuri în tranzit, în principal din Ucraina. Noiembrie a fost a doua cea mai bună lună din acest sezon după ce în octombrie s-au înregistrat livrări record de 3,97 milioane de tone.

SOIA: Piața sub influența vremii sud-americane

SOIA: Piața sub influența vremii sud-americane

15 decembrie 2023 - 11:16

Piața de soia și de făină își găsește sprijin din condițiile dificile de semănat din America de Sud, pe fondul unei cereri destul de slabe.

Va fi eliminată interdicția privind importurile de floarea-soarelui din Ucraina?

Va fi eliminată interdicția privind importurile de floarea-soarelui din Ucraina?

08 septembrie 2023 - 14:01

Surse din piaţă europeană apreciază că a crescut probabilitatea ca interdicția privind importul de floarea-soarelui din Ucraina să fie anulată din 15 septembrie, ținând cont de scăderea estimărilor privind producţia de floarea-soarelui în Bulgaria și România.

Cu ce preț se vinde grâul din România în Egipt!

Cu ce preț se vinde grâul din România în Egipt!

24 august 2023 - 13:26

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 60.000 de tone de grâu din România, la o licitaţie internaţională.

România, cel mai mare exportator de grâu din UE în acest sezon! Ce cantitate a exportat

România, cel mai mare exportator de grâu din UE în acest sezon! Ce cantitate a exportat

23 august 2023 - 23:29

România este cel mai mare exportator de grâu moale din Uniunea Europeană de la începutul acestui sezon, cu 1,17 milioane tone exportate până la 20 august 2023, arată datele Comisiei Europene.

Rusia nu vrea să prelungească acordul privind coridorul cerealelor la Marea Neagră

Rusia nu vrea să prelungească acordul privind coridorul cerealelor la Marea Neagră

05 iulie 2023 - 11:09

Rusia nu va accepta o propunere de compromis şi cere ca banca agricolă de stat - Rosselhozbank să fie reconectată la sistemul global de plăți SWIFT pentru a preveni sistarea acordului privind coridorul pentru cereale la Marea Neagră. Cu 13 zile rămase până la expirarea acordului prin care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale de la Marea Neagră, Moscova declară că nu s-au înregistrat progrese în niciuna dintre cererile sale, inclusiv problema bancară.

Turcia - principalul importator de grâu rusesc

Turcia - principalul importator de grâu rusesc

04 iulie 2023 - 13:09

În actualul sezon, în perioada 1 iulie 2022-30 iunie 2023, exporturile rusești de grâu au raportat o creștere de 51% față de aceeaşi perioadă a sezonului trecut, potrivit datelor analizate de Agricensus. În ciuda situaţiei geo-politice dificile, Rusia a exportat cel puțin 44,7 milioane de tone de grâu, deoarece țara a beneficiat de stocuri uriaşe, o producție record şi logistica pentru trasportul maritim a unui volum mare. În ciuda lipsei de date oficiale privind livrările ruse de cereale, şi alte surse confirmă datele privind livrările mari la export, pe fondul prețurilor internaţionale scăzute.

Statele UE au fost principala

Statele UE au fost principala "destinaţie" a porumbului din Ucraina

19 iunie 2023 - 19:51

În perioada septembrie 2022-mai 2023, exporturile de porumb din Ucraina s-au ridicat la 24,24 milioane de tone, cu 20% mai mult faţă de perioada similară (de 9 luni) din sezonul 2021/2022. În ciuda numeroaselor obstacole, exporturile lunare pe tot parcursul sezonului curent au depășit în mod constant 2 milioane de tone de porumb. Numai în ultimele două luni (aprilie-mai 2023), livrările de porumb ale Ucrainei au scăzut sub medii lunare anterioare din cauza limitelor stabilite de delegația rusă în Centrul Comun de Coordonare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii