Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Van (UCPR): Este prematur să extrapolăm scandalul iscat la Avicola Călăraşi către toată industria avicolă

Publicat: 31 octombrie 2013 - 21:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Toţi fermierii serioşi din industria avicolă respectă în totalitate legislaţia şi cred că este prematur să extrapolăm acest scandal iscat la Avicola Călăraşi către toată industria, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van, prezent la Indagra.

„Trebuie să depăşim acest scandal şi să nu se extrapoleze la toată industria, care are rezultate excepţionale în ultimul an - şi tehnice şi de investiţii şi financiare. Industria suferă pentru că anul acesta piaţa a mers foarte greu, cerealele au fost foarte scumpe, dar producătorii s-au organizat şi au trimis produse la export ca să compenseze ceea ce nu se vindea pe piaţa internă. E prematur să tragem acum o concluzie vizavi de ce efecte va avea asupra industriei acest scandal. Eu nu cred că se poate trece uşor peste controalele veterinare şi consider că toţi fermierii serioşi care au branduri pe piaţă respectă în totalitate legislaţia. Sunt şi accidente, dar care trebuie rezolvate la faţa locului, ca să nu aruncăm asupra întregului sector această anatemă. Este evident că nu trebuie să se întâmple aşa ceva, iar cei care au făcut trebuie să plătească. Noi, ca asociaţie, am apărat fermierii serioşi, care îşi fac treaba în mod legal. ANSVSA verifică acum şi va lămuri situaţia”, a spus Ilie Van.

Doar măsurile fiscale combinate cu cele de control sunt eficiente
Cu privire la frauda fiscală din sector, şeful UCPR a afirmat că numai măsurile de control nu vor fi niciodată eficiente şi suficiente într-o economie de piaţă. “Doar măsurile fiscale combinate cu cele de control sunt eficiente şi vedem şi în cazul pâinii. S-a redus TVA, dar până nu vedem un control sever la comercianţi şi la producători nu s-a rezolvat problema. Dacă vom reuşi să facem şi noi reducerea TVA sau alte măsuri fiscale care să reducă tentaţia de 24%, care este foarte mare... Acest TVA de 24% a dus la această situaţie de fraudă fiscală în piaţă, care îi afectează pe producătorii serioşi, care plătesc la stat, afectează bugetul, dar şi consumatorii, evident”, a adăugat Van.

Acesta a precizat că producţia internă este cea care vine să preseze pe costuri şi pe preţuri, pentru că, în urma analizelor statistice, a reieşit că preţurile produselor care au mai mult de 50% importuri au crescut cel mai mult în ultimii ani şi nu cele din producţia internă.
Ilie Van a subliniat că producţia de carne de pasăre a crescut cu 3% până la 5% în 2013, chiar dacă preţurile la cereale au explodat în acest an şi fermierii sunt decapitalizaţi, iar piaţa totală a depăşit un miliard de euro.
România are în jur de 500 de ferme avicole autorizate sanitar veterinar, din care 250 sunt membri ai UCPR. Potrivit preşedintelui UCPR, românii consumă anual în jur de 22 - 23 de kilograme de carne de pasăre pe an, faţă de 18 kilograme în urmă cu 5-6 ani, dar obiectivul crescătorilor din industria avicolă este de atinge în 2020 în jur de 25 kilograme pe an, cât este consumul european mediu. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1705 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenție APIA vaci lapte de 89 euro/vacă la plată de săptămâna viitoare!

Subvenție APIA vaci lapte de 89 euro/vacă la plată de săptămâna viitoare!

29 noiembrie 2024 - 10:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va vira crescătorilor de vaci de lapte, începând de luni, 2 decembrie, diferența pentru sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap animal. Diferența este de 30%, crescătorii au încasat la avans 70% din valoarea acestei subvenții.

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

28 noiembrie 2024 - 16:26

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cadrul Campaniei de plată în avans aferentă anului de cerere 2024, a autorizat la plată suma totală de 1.283.042.988 euro (6.383.586.787 lei).

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

28 noiembrie 2024 - 10:33

Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen a fost aprobată, la 27 noiembrie 2024, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Christophe Hansen, propus de Luxemburg, va prelua portofoliul de comisar european pentru agricultură şi alimentaţie.

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

28 noiembrie 2024 - 10:02

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene din 2025, care prevede un sprijin consistent pentru soluţionarea problemelor din domenii precum sănătate, ajutor umanitar, gestionarea frontierelor şi climă. Bugetul total pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, cu 6% mai mare decât cel pentru 2024 (o creştere cu 10 miliarde de euro).

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Porcul de la țară, mai scump!

Porcul de la țară, mai scump!

28 noiembrie 2024 - 07:29

Mulți români preferă, în această perioadă, să cumpere porcul de Crăciun din gospodăriile țăranilor. Ce prețuri sunt anul acesta pe kilogramul de porc în viu?

Subvenția APIA de 2.100 euro/ha! Cine beneficiază anul ăsta de acești bani!

Subvenția APIA de 2.100 euro/ha! Cine beneficiază anul ăsta de acești bani!

28 noiembrie 2024 - 06:51

Fermierii beneficiază anul acesta de o subvenție APIA cu un cuantum de 2.100 de euro/ha dacă au cultivat legume în sere și solarii, tomate, castraveți, ardei, vinete și dacă au bifat această subvenție pe cererea unică depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

27 noiembrie 2024 - 19:45

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca a efectuat miercuri nouă percheziţii în judeţul Mureş, în cadrul unei anchete privind o posibilă fraudă cu subvenţii implicând proiecte de apicultură şi de prelucrare a mierii, finanţate de UE, anunţă un comunicat al instituţiei de la Luxemburg.

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

27 noiembrie 2024 - 18:42

Programul Rabla pentru tractoare, lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și așteptat cu nerăbdare de fermieri, a devenit o nouă sursă de dezamăgire pentru aceștia.

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii