Adama
Vinasa Rompak

APEL MINISTRUL OROS: LUCRAȚI FIECARE BUCATĂ DE PĂMÂNT! PRODUCȚIA INTERNĂ NE VA HRĂNI!

Publicat: 23 martie 2020 - 07:07
12 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII! AGROINFO are ecouri puternice! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a făcut duminică seara un apel către fermieri, procesatori și consumatorul român pe pagina sa oficială Facebook. Apelul ministrului agriculturii a fost transmis video. Adrian Oros cere fermierilor să lucreze fiecare bucată de pământ pentru că principala noastră sursă de hrană va fi producția internă.

Lansată abia de o zi de AGROINFO,  MIȘCAREA DE SUSȚINERE A ȚĂRANULUI ROMÂN, are ecouri puternice. Ministrul agriculturii a ieșit cu o declarație publică, duminică seara, cu un apel pentru fermieri, țărani, dar și pentru procesatori, comercianți și consumatorul român. Ministrul le cere fermierilor să lucreze fiecare bucată de pământ ca să avem cu ce ne hrăni pentru că principala noastră sursă de hrană va fi producția internă.

VIDEO AICI CU APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII!

Fac un apel la toți cei care activăm și trăim de pe urma agriculturii și industriei alimentare, și cei mici și cei mari, și cei de la stat și cei din mediul privat. Această criză este o încercare pentru noi toți. Atât pentru autorități, cât și pentru fiecare în parte. Simțul măsurii este acum esențial atât în ceea ce facem, cât și în ceea ce declarăm. Dacă unora li se pare că pot câștiga ceva pe termen scrut printr-un comportament iresponsabil, pe termen lung putem pierde cu toții. În această perioadă, avem nevoie mai mult decât oricând de o relație foarte bună, echilibrată și responsabilă între producător, procesator și comercianți. Trebuie să încetăm războiul comercial și nu trebuie să uităm consumatorul. Toți împreună trebuie să trecem peste aceasta criză pentru ca apoi să avem cu cine face afaceri și să avem pentru cine produce. Anul acesta, fiecare bucată de pământ trebuie lucrată. În următoarele luni, principala sursă de hrană va fi producția internă.

Avem nevoie de producții cât mai bune chiar dacă o să fie mai greu. Fiecare fermier, fiecare țăran se poate deplasa în câmp sau la fermă pentru lucrările care trebuie efectuate, respectînd recomandările privind măsurile de prevenire ale pandemiei. Suntem în contact permanent cu mediul asociativ din fiecare domeniu. Încercăm împreună să facem analize și estimări cât mai corecte privind necesarul de semințe, de pesticide, de fertilizanți, de material genetic și cât anume este acoperit de producția internă. De asemenea, încercăm să identificăm care sunt problemele reale și cum anume să putem interveni cât mai echilibrat și eficient.

Avem obligația să susținem fiecare filieră de produs și să ne asigurăm că va exista un flux de alimente în magazine și-n piețe. Suntem în permanentă legătură cu autoritățile europene. S-au creat coridoare verzi pentru transportul materiilor prime, al alimentelor și al materialelor medicale. Monitorizăm zilnic prețul la raft al alimentelor de bază. Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri. Este important ca producătorii români să aibă unde să-și vândă producția, iar populația să aibă acces la produse proaspete, sigure și la prețuri corecte. De aceea este necesar ca samsarii, speculanții și falșii producători să nu mai aibă acces în aceste piețe.

Ministerul Agriculturii a luat măsuri urgente pentru a continua activitatea de plată a subvențiilor , cât și cea de accesare a măsurilor de sprijin cu asigurarea condițiilor necesare protejării beneficiarilor și-n egală măsură a angajaților. Toate programele de minimis și de ajutor de stat se vor derula și anul acesta. Ne bazăm pe corectitudinea și buna credință a beneficiarilor. Este în derulare pregătirea campaniei de irigații în așa fel ca apa să ajungă la fiecare fermier care a semnat contractul.Facem un apel la echilibru, responsabilitate și omenie. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții de aceeași parte a baricadei în acest război cu un inamic invizibil și neiertător, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Vizualizat: 72442 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   
12.
Ion IONIȚĂ
|
03. 24, 2020. Tuesday 19:23
D-le ministru, spuneți că vreți să asigurați plata subvenției la timp și integral pentru tot terenul lucrat și declarat ca lucrat la primarie. Sunt primari în țară (județul Călărași) care nu acceptă să înregistreze contractul de prestare servicii ca și contract sub alte forme atunci când nu este clarificata situația proprietarilor unui teren în cazul decesului titularului sau se judecă moștenitorii pentru împărțirea acestuia și nu pot finaliza moștenirea, decât dacă este scris negru pe alb contract de arenda ceea ce nu se poate in acest caz, fapt pentru care cei care lucrează acest teren nu pot lua adeverință pentru APIA la acest teren să se poată incasa subvenția. Ce soluție găsiți pentru aceste cazuri care nu sunt puține pentru a se plăti subvenția acestor terenuri.
11.
Hanu
|
03. 24, 2020. Tuesday 10:39
La capacitatea tarii noastre ar trebui lucrat un hectar din trei.
Daca nu se poate exporta va fi o criza fantastica de supraproductie
10.
Emtraz
|
03. 24, 2020. Tuesday 02:49
Intrebare domnule ministru: dar macar inlesniti niste credite fara dobanda pentru achizitionare tractor si utilaje agricole, precum si material saditor ca acuma nimeni nu mai poate face nimic fara bani, iar pe nasturi nu dau astia nimic.
N-am decat 4ha, dar nu le pot lucra cu sapa.
Acum ar trebui sa impuneti aceste masuri. Daca nici acum nu ajutati micile gospodarii, nu numai fermele mari, sa produca, ii bai si stati degeaba pe post
9.
Makkai
|
03. 23, 2020. Monday 22:26
Bună dimineața domnule ministru, unde ați fost până acum?
Noi am făcut treaba fără grija dumeavoastră și până acum și continuăm. Dar să nu ne trezim că lăsați să intră iar străinii cu producția lor.
8.
Dumi282
|
03. 23, 2020. Monday 21:19
Acum cer ajutor ar trebui lasati ca taranul nu moare de foame...
A fost buna faina de ungaria noi nu puteam produce...
Nenorocitii sunt curios ce o sa faca acum cu economia
7.
lucas
|
03. 23, 2020. Monday 19:11
Lucrati pamantul! De acord. Ce faci cand nu ai pamant? Cauti sa iei in arenda. De la cine, nu stiu ca nimeni nu iti da. Mai bine il lasa nelucrat decat sa il arendeze. Gandire de oameni varstnici..nu vreau sa-i critic, dar nu le mai dati niciun leu de la Apia, ba mai mult impozitati-le dublu pamantul nelucrat. Doar asa se vor invata minte.Avem nevoie mai mult ca oricand de mancare.Si inca o chestie.De ce angajatii AFIR o lungesc cu controalele pe teren pentru plata celei de-a doua transe? Cum sunt expusi? Nu ajunge o persoana care sa te verifice? De ce trebuie doua? Ai niste achizitii de verificat si actele contabile si bineinteles ferma.Ne tineti banii europeni blocati. De doua luni am depus actele si nimic in CS. Dar salarii iau.
6.
Noi
|
03. 23, 2020. Monday 17:05
Munciti prostilor pamantul, cresteti pasari si animale, iar la urma venim noi cu gripele si va distrugem.
5.
ABABEI DANUT
|
03. 23, 2020. Monday 15:33
Da, cu bataia de joc fata de agricultori, mai aveți și tupeu !
4.
Severus
|
03. 23, 2020. Monday 14:06
Noi ca , fermieri vrem sa lucram dar Dl ministru si guvernul trebuie sa inteleaga ca acum trebuie bani pt semanat si pt intretinerea culturilor si a animalelor nu in iunie vizavi de subventii si Creditare care sa blocat din parcarea. Bancilor .
In toamna si de acum incolo trebuie sa ne bazam doar pe fernierii romani pt ca restul statelor isi vor umple rezervele nationale ce ar trebui sa faca. Guvernul Romaniei
Asa ca daca acest mesaj se va primi sa faca Guvernul facilitati fermierilor ,, credite, subventii urgent pt a se semana si intretine culturile
3.
Dobre Stelian
|
03. 23, 2020. Monday 09:21
. Să ni se dea la timp subvențiile. acciza la motorină. Teveaul ca să avem bani să investim pt că toate sunt scumpe si prețul la produse foarte mic
2.
Marin Paduraru
|
03. 23, 2020. Monday 09:07
Sa trezit și domnul Oroș după ce avdistrusmunca lui domnu Daea sa gindit sa apeleze la fermierii autohtoni. Nu era el cel care spunea ca magazinele înființate de dnul. Daea pt produsele românești nu sunt bune?
1.
Putureanu
|
03. 23, 2020. Monday 08:37
Buna ziua
.Va rog sa ma ajutati nu am primit niciun ban de la subvenție pe 2019.Nu pot să îmi cultiva cele 1700 de ha .
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii