Adama
Vinasa Rompak

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

Publicat: 17 ianuarie 2017 - 15:24
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MODIFICĂRI LA CRITERIILE PENTRU SUBVENŢII! Ministerul Agriculturii modifică o parte dintre condiţiile de acordare a sprijinului cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine. Iată ce trebuie să faceţi ca să primiţi această subvenţie în 2017!

Pentru 2015, subvenţia a fost uriaşă! Fermierii români au primit în contul sprijinului cuplat la bovine 919 euro/cap de vacă de lapte, 1.312 euro/cap de vită de carne şi 297 euro/cap de bivoliţă. Sumele ar putea rămâne la fel de mari şi pentru 2016, pentru că au fost destul de puţini fermieri care au reuşit să respecte toate criteriile de eligibilitate. Din 2017, o parte dintre aceste criterii se schimbă.

În august 2016, Ministerul Agriculturii a notificat la Comisia Europeană noile condiţii pentru acordarea plăţilor directe care vor fi aplicate începând cu 2017. La solicitarea AGROINFO, Ministerul Agriculturii ne-a transmis condiţiile pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) notificate la Comisia Europeană în august 2016.

IMPORTANT! Modificările propuse au fost dezbătute cu reprezentanţii organizaţiilor de fermieri. În urma dialogului cu Comisia Europeană, va fi stabilită forma finală, în vederea elaborării modificărilor legislaţiei autohtone în vigoare, precizează MADR. Până la această dată însă MADR nu a elaborat un document care să includă aceste modificări.

Pentru TAURINE DIN RASE DE CARNE

SCZ pentru taurine din rase de carne şi metişii acestora se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 10 şi 250 capete, inclusiv, pe beneficiar, şi se acordă în cuantum modulat pentru animalele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii, din efectivul solicitat:
1) Animalele din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific să aibă vârsta de maximum 12 ani la vaci, respectiv 6 ani la taurii de reproducţie, la data limită de depunere a cererilor;
2) Efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, cu excepţia celor din categoria tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne care trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE până la data de 1 ianuarie a anului în care se solicită sprijinul;
3) Să deţină registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000;
4) Animalele din categoria vaci din rase de carne şi vaci metise cu rase de carne pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionată în cerere, iar animalele din categoria tineret mascul şi/sau femel din rase de carne,tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne şi tauri din rase de carne cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie a acestora şi până în momentul ieşirii/până la data depunerii cererii, după caz.
5) Să deţină documente oficiale care atestă rasa de carne/metişii din rasele de carne;
6) Să deţină documente care atestă ieşirile din efectiv, după caz.

Conform OMADR 1000/2016, perioada de reţinere începe la data-limită de depunere a cererii unice de plată fără penalizări.
La SCZ pentru taurine de carne pe lista raselor eligibile sunt incluse rasele Aberdeen-Angus, Limousine, Charolaise, Galloway, Highland, Aubrac, Wagyu, Romagnola, Bălţata Românească - direcţia de exploatare carne, Hereford, Blonde d'Aquitaine, Salers, Sura de Stepă. (anexa 6 din OMADR 619/2015).

SCZ pentru creşterea taurinelor din rase de carne şi metişii acestora se acordă modulat pe următoarele submăsuri, care îndeplinesc condiţii specifice:
a) submăsura vaci şi tauri de reproducţie din rasă pură de carne şi vaci metise cu rase de carne, care îndeplinesc următoarele condiţii specifice:
(i) vacile şi/sau taurii de reproducţie din rasă pură de carne şi vacile metise cu rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrise în Registrul genealogic al rasei.

b) submăsura tineret mascul şi femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne, care îndeplinesc următoarele condiţii:
(i) să aibă vârsta cuprinsă între 8 - 25 luni pentru masculi şi 8 - 32 luni pentru femele, la data depunerii cererii sau data ieşirii.

Pentru VACA DE LAPTE

Sprijinul cuplat în zootehnie pentru vacile de lapte se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între minimum 10 şi 250 capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia vacilor de lapte din zonele montane prevăzute de submăsura 13.1 a PNDR 2014-2020, definite prin anexa nr. 8.2 „Metodologie desemnare zone eligibile M.13” şi prezentate în anexa nr. 8.2 „Lista zonelor eligibile M.10, M.11, M.13”, în baza prevederilor art. 32 alin. (1) lit. a) şi art. 32 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 1.305/2013, care solicită sprijin cuplat pentru un număr cuprins între 5 şi 250 capete de vaci de lapte, şi se acordă pentru animalele care îndeplinesc cumulative următoarele condiţii, din efectivul solicitat:

1. să aibă încheiat un document de livrare lapte cu un operator din domeniu, pentru o perioadă minimă de 6 luni;
2. vacile de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific să aibă vârsta de maximum 10 ani la data limită de depunere a cererilor;
3. vacile de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE;
4. să deţină registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000;
5. vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionate în cerere;
6. vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie înscrise în Registrul genealogic al rasei.

Pentru BIVOLIŢA DE LAPTE

Sprijinul cuplat se acordă crescătorilor de bivoliţe de lapte care:
1. solicită ajutor specific pentru un număr de 100 capete de bivoliţe de lapte, pe beneficiar;
2. bivoliţele de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionate în cerere;
3. bivoliţele de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE;
4. deţin registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000.
5. bivoliţele de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei.

Vizualizat: 30170 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Mai mult lapte din import!

Mai mult lapte din import!

17 noiembrie 2024 - 21:19

Fabricile de lactate din România au procesat mai mult lapte de vacă în primele nouă luni din 2024, față de aceeași perioadă din 2023. Mai mult de jumătate din acest surplus a fost lapte din import.

Licitație de tauri și show măcelăresc la Zilele Aberdeen Angus în România 2024

Licitație de tauri și show măcelăresc la Zilele Aberdeen Angus în România 2024

17 iunie 2024 - 00:01

Ediția a III-a a evenimentului "Zilele Aberdeen Angus în România" se desfășoară în perioada 21-22 iunie 2024, în județul Mureș. Vezi programul evenimentului, pe zile.

Fermierii maghiari se roagă la Dumnezeu să NU ne trezim! Ce subvenții primesc pe litrul de lapte!

Fermierii maghiari se roagă la Dumnezeu să NU ne trezim! Ce subvenții primesc pe litrul de lapte!

16 iunie 2024 - 17:49

Principalele probleme pentru crescătorii de vaci de lapte din România sunt modul cum sunt direcționați banii către ferme și faptul că fermierii români sunt mai slab organizați decât cei din alte țări.

TOP 3 țări la producţia de lapte pe cap de vacă! Peste 18.000 litri de lapte de la o singură vacă!

TOP 3 țări la producţia de lapte pe cap de vacă! Peste 18.000 litri de lapte de la o singură vacă!

12 iunie 2024 - 23:58

Ţara cu cea mai mare producţie de lapte pe cap de vacă din lume a înregistrat, pe parcursul anului 2023, o producţie medie anuală de lapte de 12.265 kilograme pe cap de vacă.

Mai puțin lapte străin în România în 2023. Cât au scăzut importurile!

Mai puțin lapte străin în România în 2023. Cât au scăzut importurile!

18 decembrie 2023 - 13:51

Lapte din România versus lapte importat. Date oficiale: Cât lapte românesc și cât lapte de import au procesat fabricile de lactate din țara noastră în primele zece luni din 2023.

Trei procesatori de lapte din România, amendați cu aproape 3 milioane de euro de Consiliul Concurenței!

Trei procesatori de lapte din România, amendați cu aproape 3 milioane de euro de Consiliul Concurenței!

21 mai 2023 - 21:57

Președintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, a explicat motivul pentru care insituția pe care o conduce a sancţionat companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate, parte din grupul francez Lactalis, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 2,9 milioane euro.

Crește suma pentru porția zilnică de lapte distribuit elevilor!

Crește suma pentru porția zilnică de lapte distribuit elevilor!

16 noiembrie 2022 - 18:58

Guvernul a aprobat majorarea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României, pentru anul școlar 2022-2023.

Date oficiale: România are cea mai mică producție de lapte pe cap de vacă din UE!

Date oficiale: România are cea mai mică producție de lapte pe cap de vacă din UE!

15 noiembrie 2022 - 14:08

Producția medie de lapte pe cap de vacă în România este sub jumătate din media UE și de trei ori mai mică decât în țările din Uniunea Europeană care conduc acest clasament, potrivit datelor publicate de Eurostat în luna noiembrie 2022. 

CALCUL: Cât costă creșterea bovinelor de carne în România! Pierderi de sute de lei pe cap de animal!

CALCUL: Cât costă creșterea bovinelor de carne în România! Pierderi de sute de lei pe cap de animal!

14 noiembrie 2022 - 16:28

Prețuri de producție și de vânzare bovine de carne în 2022. Fermierii români care cresc bovine de carne sunt în pragul falimentului și cer sprijin Guvernului și Ministerului Agriculturii.

Cooperativele crescătorilor de taurine strâng rândurile: Cine sunt noii membri ai UNCST BOVICOOP!

Cooperativele crescătorilor de taurine strâng rândurile: Cine sunt noii membri ai UNCST BOVICOOP!

27 septembrie 2022 - 23:55

Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin BOVICOOP anunță că și-a dublat numărul de membri după doar un an de la înființare și are un punct de lucru în București, în apropiere de  MADR.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gufi11
|
03. 18, 2017. Saturday 21:17
Dak cumpar acum 10 vaci cu lapte inscrise in RNE si le trec la subventie beneficiez de ia?
Ce acte Mi-ar mai trebui?
Multumesc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii