Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Telemeaua de Ibăneşti - produs cu denumire de origine protejată (DOP) în UE

Publicat: 15 martie 2016 - 12:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Telemeaua de Ibăneşti a fost înregistrată în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate în Uniunea Europeană.

În marja lucrărilor Consiliului, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a primit din partea comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate în Uniunea Europeană a produsului Telemea de Ibăneşti.

Astfel, utilizarea acestei denumiri este rezervată pentru producătorii din aria geografică delimitată care îndeplinesc condiţiile prevăzute în caietul de sarcini. Telemeaua de Ibăneşti este cel de-al treilea produs romanesc de calitate care a obtinut protectia la nivelul Uniunii Europene, după ce, recent, si “salamul de Sibiu” a fost protejat la bruxelles.

 telemeaua-protejata-in-ue_b

MADR precizează că în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012, orice operator care comercializează un produs conform cu caietul de sarcini aprobat, poate utiliza atât denumirea de origine protejată (DOP) cât şi trimiterile şi logourile UE şi etichetele asociate.

Vizualizat: 921 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Salamul de Sibiu și telemeaua de Ibănești sunt protejate, urmează novacul afumat!

Salamul de Sibiu și telemeaua de Ibănești sunt protejate, urmează novacul afumat!

Telemeaua de Ibănești este protejată de România la nivel european. Este al treilea produs românesc cu origine protejată, după magiunul de Topoloveni și salamul de Sibiu. Ministrul agriculturii spune că urmează să fie protejat la nivel european novacul afumat.

Salamul de Sibiu, produs cu origine protejată!

Salamul de Sibiu, produs cu origine protejată!

A fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere în aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie 2016, că Salamul de Sibiu (IGP) a fost înregistrat ca produs de Indicație Geografică Protejată, anunță Ministerul Agriculturii.

Produs tradițional: Magiunul de prune Topoloveni, recunoscut și în România

Produs tradițional: Magiunul de prune Topoloveni, recunoscut și în România

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc atestat la nivel european încă din 2011, a fost recunoscut și în Romania ca produs tradiţional, anunţă reprezentanţii companiei Sonimpex Topoloveni.

Magiunul de prune Topoloveni ne face cinste la 'Săptămâna Verde' de la Berlin

Magiunul de prune Topoloveni ne face cinste la 'Săptămâna Verde' de la Berlin

Magiunul de prune Topoloveni  şi dulceţurile din gama Topoloveana  ne fac cinste la cea de-a 80-a ediţie a Târgului Internaţional "Săptămâna Verde" de la Berlin. Este al şaptelea an consecutiv în care produsul 100% românesc participă la această expoziţie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii