Producţia de carne de bovine a crescut în 2012 cu 2,3% faţă de anul precedent, până la 28.784 tone, în condiţiile în care şi sacrificările de bovine în unităţi industriale specializate au înregistrat un plus de 4,4% după numărul de capete, totalizând 134.775 capete, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Potrivit INS, sacrificările de porcine au crescut cu 6,9% în 2012, faţă de 2011 (3.481.453 capete), producţia de carne fiind cu 7,2 procente mai mare decât în anul precedent (282.205 tone).
În acelaşi timp însă, numărul de ovine şi caprine sacrificate în unităţile industriale specializate a scăzut în 2012 faţă de anul precedent cu 46,8%, până la 190.274 capete, iar producţia de carne de ovine şi caprine a înregistrat, de asemenea, o diminuare cu 41,7% (2.414 tone).
Numărul de păsări sacrificate în abatoare în 2012 a crescut faţă de anul 2011 cu 9,1% (198,61 milioane capete), iar producţia de carne de pasăre a fost mai mare cu 6,8% faţă de 2011, totalizând 312.897 tone.
Potrivit datelor INS, sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord-Est (47,4%), Sud-Vest Oltenia (15,5%) şi Sud-Est (11,2%), cele de porcine au deţinut cele mai mari ponderi în regiunile Vest (peste 30,0%), Sud-Muntenia (15,8%) şi Sud-Est (14,2%), iar sacrificările de ovine şi caprine, în regiunile Vest (37,5%), Sud-Muntenia (26,4%) şi Nord-Vest (peste 10,0%).
În anul 2012, sacrificările de păsări au fost preponderente în regiunile Sud-Muntenia (28,2%), Nord-Est (20,2%), Sud-Est (17,4%) şi Centru (15,1%). Sursa: Agerpres