Adama
Vinasa Rompak

Activitatea pescarilor şi a punctelor de colectare a peştelui din Delta Dunării este blocată

Publicat: 15 ianuarie 2012 - 19:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Delta Dunării activitatea pescarilor şi a punctelor de colectare a peştelui este blocată. Ca la fiecare început de an, atât Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), cât şi pescarii şi proprietarii cherhanalelor asteaptă cotele de pescuit din 2012.

Având în vedere că în ultimii ani administrarea resurselor piscicole a trecut de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) la ARBDD, pescarii din Delta Dunării sunt nemulţumiţi din cauză că nu li s-a spus că trebuie să obţină de la Administraţie permisul de pescuit comercial, dar şi din cauză că centrele de colectare a peştelui nu mai au dreptul să le preia capturile.

„Este prima zi a Anului Nou Bătrân, iar eu trebuie să strâng acum toate actele pentru ca luni la prima oră să fiu la Administraţie. Până acum nicio instituţie nu ne-a solicitat autorizaţie de pescuit comercial. Anul trecut de exemplu, solicitam autorizaţia de mediu şi înnoirea permisului de pescuit de la ARBDD, iar de la ANPA aveam nevoie de alte acte. Anul acesta nu am ştiut de obligativitatea deţinerii permisului de pescuit comercial eliberat de ARBDD. În zona lacului Razelm-Sinoe, unde ne desfăşurăm activitatea, avem prohibiţia cea mai mare, iar acum când legea ne dă voie nu putem să pescuim. Nici centrele de primă vânzare nu ne mai primesc capturile”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, preşedintele asociaţiei pescarilor profesionişti Leahova din Jurilovca, Simion Nazar.

În acelaşi timp, guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu a afirmat că punctele de debarcare şi centrele de colectare a peştelui din Deltă funcţionează pe baza unei autorizaţii care se înnoieşte anual.

„Fără autorizaţie, punctele de colectare a peştelui nu pot funcţiona. În câteva zile vom aproba lista centrelor care vor funcţiona anul acesta în Delta Dunării, lista urmând să fie avizată de ANPA”, a declarat guvernatorul Grigore Baboianu.
La finele anului trecut, în Rezervaţie erau autorizaţi 1.200 de pescari, 45 de puncte de debarcare, trei cherhanale şi patru centre de colectare a peştelui.

Pescar_b

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2615 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

S-au publicat normele privind practicarea pescuitului comercial în RBDD

S-au publicat normele privind practicarea pescuitului comercial în RBDD

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a făcut publice printr-o Decizie a Guvernatorului ARBDD, documentele necesare pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial cu ambarcaţiuni în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi condiţiile de autorizare pentru pescarii profesionişti.

CE a propus un nou fond european pentru pescuit şi afaceri maritime

CE a propus un nou fond european pentru pescuit şi afaceri maritime

Comisia Europeană a propus un nou fond pentru politicile UE în domeniile pescuitului şi afacerilor maritime pentru perioada 2014-2020: Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime (EMFF).

Se dezbate reforma politicii comune în domeniul pescuitului

Se dezbate reforma politicii comune în domeniul pescuitului

Reprezentanţa Comisiei Europene şi direcţia generală pentru pescuit (DG MARE) organizează o dezbatere cu privire la reforma politicii comune în domeniul pescuitului şi a implicaţiilor acesteia pentru statele membre.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii