Adama
Vinasa Rompak

Soluții sustenabile pentru prevenirea eficientă a virusurilor în culturile horticole

Publicat: 08 iulie 2024 - 16:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Condițiile meteorologice extreme cu perioade de secetă prelungită din România și Republica Moldova favorizează o răspândire crescută a dăunătorilor în culturi, afectând producțiile agricole.

Pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a plantelor, fermierii trebuie să selecteze cu grijă produsele eficiente pentru protecția culturilor.

O atenție specială în culturile horticole se acordă gestionării afidelor,cunoscute și sub numele de păduchi de plante, ce sunt o sursă indirectă de transmitere a virusurilor. De exemplu, în culturile de castraveți există virusul mozaicului castraveților, iar în culturile de cartofi, virusul Y și virusul răsucirii frunzelor. Afidele atacă inițial doar câteva plante, dar răspândirea lor poate fi extrem de rapidă atât în cultura fermierului, cât și în parcelele din apropiere. Un număr mic de afide poate cauza daune semnificative prin răspândirea virusurilor, mai ales la începutul perioadei de vegetație. Prin urmare, intervenția timpurie este esențială pentru a controla răspândirea acestui tip de insecte și efectele acestora asupra culturilor.

În România și Republica Moldova, temperaturile extreme din lunile de vară favorizează dezvoltarea afidelor prin creșterea ratei lor de reproducere, modificarea ciclului lor de viață și, în consecință, creșterea populației de afide în culturi. Astfel, fermierii au nevoie de soluții care acționează rapid și eficient fără a avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. Un astfel de produs este insecticidul Closer™, bazat pe molecula Isoclast™ active, destinat culturilor horticole în sere și solarii, parte din portofoliul Corteva Agriscience, o companie internațională de cercetare și dezvoltare în agricultură.

Sustainable Solutions for Effective Virus Prevention in Horticultural Crops_Corteva Agriscience_b

Aplicarea insecticidului Closer™ asigură controlul afidelor și reduce eficient riscul de transmitere a virusurilor, având un impact pozitiv asupra productivității ridicate și de calitate. Datorită acțiunii sale sistemice și translaminare, insecticidul pătrunde prin frunzeși lăstari, asigurând controlul eficient al afidelor în termen de 2-3 zile de la aplicare. De asemenea, insecticidul oferă un avantaj fermierilor prin degradarea rapidă în sol, fără a persista în mediu, făcându-l o soluție sustenabilă pentru gestionarea afidelor în culturile horticole.

„Am o fermă de legume, precum și o plantație de fructe și pomi fructiferi. Deși nu cunoșteam acest produs înainte, după ce am folosit insecticidul Closer™ pe ardei, roșii, castraveți, vinete și pepeni, am observat rezultate impresionante în producție. De exemplu, în seră aveam probleme cu musculițele albe și afidele, iar după aplicarea Closer™, am scăpat de ele foarte ușor și rapid. Din acel moment, acest produs a devenit unul dintre insecticidele de bază din portofoliul fermei mele”, a declarat fermierul Enciu Doru din satul Ciupercenii Vechi, Calafat, județul Dolj.

Corteva își îmbogățește continuu gama de produse pentru protecția culturilor, oferind astfel fermierilor din România și Republica Moldova soluții eficiente pentru combaterea dăunătorilor în culturile horticole. Fermierii pot găsi mai multe detalii despre produse și achiziționarea acestora cu ajutorul reprezentanților echipei de vânzări.

Despre Corteva Agriscience  

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.

Autor: Georgel Andron, National Key Account Manager Specialty Crops, România și Republica Moldova

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter şi YouTube

 

# # #

 

™ ® ℠ Mărci comerciale și de servicii ale Corteva Agriscience și a companiilor afiliate

 

Contact Corporate Communications Corteva: 

Ana-Maria Grigore

+40 (754) 228 975

Anamaria.grigore@corteva.com

Vizualizat: 483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

06 decembrie 2024 - 19:06

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat fonduri nerambursabile în valoare de 154,4 milioane de euro (154.484.414 €) în conturile a 310.262 de fermieri, beneficiari unici ai intervențiilor de mediu și climă din Planul Strategic 2023 – 2027. Din această sumă, 131,2 milioane de euro reprezintă contribuția Comisiei Europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 23,2 milioane de euro sunt asigurate de la Bugetul de Stat.

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

05 decembrie 2024 - 10:41

Solul reprezintă fundația de bază pe care se sprijină sistemele alimentare ale lumii — un ecosistem viu și vibrant care susține culturile, hrănește animalele și sprijină miliarde de oameni.

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

04 decembrie 2024 - 18:27

Propunerea UE de adaptare a statutului de protecție al lupului, adoptată de Convenția de la Berna, deschizând calea către o mai mare flexibilitate
în gestionarea populațiilor de lupi.

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

04 decembrie 2024 - 15:56

În ședința Guvernului din 4 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

03 decembrie 2024 - 14:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat astăzi, 02 decembrie 2024, autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2024.

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

03 decembrie 2024 - 12:55

Pe măsură ce industria agricolă evoluează, producătorii caută constant produse și metode inovatoare pentru a-și optimiza operațiunile, a-și proteja culturile și a face față provocărilor moderne, cum ar fi combaterea dăunătorilor.

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

02 decembrie 2024 - 15:43

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează astăzi că în perioada 02 – 31 decembrie 2024 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2025. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii