Adama
Vinasa Rompak

Numărul operatorilor din sistemul agriculturii ecologice din România s-a triplat în 2011

Publicat: 30 decembrie 2011 - 16:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura ecologică din România şi-a triplat, în 2011, numărul operatorilor activi din sistem, până la 10.000, iar creşterea subvenţiilor în acest domeniu ar putea aduce, la finele anului viitor, o dublare a agricultorilor care vor intra în sistemul de certificare ecologică.

„Este pentru prima oară când într-un an se majorează de trei ori numărul operatorilor din sistemul ecologic. Dacă la finele anului trecut aveam 3.800 de operatori în sistem, acum sunt în jur de 10.000, majoritatea fiind fermieri mici, de subzistenţă, care deţin suprafeţe de teren de trei până la 20 hectare sau agricultori cu 3-5 vaci, 50-100 de oi sau cu 10 stupi”, a declarat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică - Bio-România.

Potrivit acestuia, micii fermieri s-au înscris în programul de reconversie către agricultura ecologică datorită subvenţiilor alocate sectorului, de circa 3 milioane de euro în 2011 şi de 4,5 milioane euro în 2012 .
„Sumele pe care le pot primi, în funcţie de suprafaţa cultivată şi de animalele deţinute, pleacă de la 1.500 de euro şi pot ajunge şi la 6.000 euro. La finele anului viitor am putea asista din nou la o dublare a agricultorilor care vor intra în sistemul de certificare, până la 20.000 de operatori”, a explicat Cioceanu.

Şeful Bio-România a subliniat că trecerea agricultorilor de subzistenţă către agricultura ecologică a contribuit şi la majorarea suprafeţei arabile intrate în sistem ecologic cu circa 10 procente în 2011.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2514 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Miniştrii Mediului din UE analizează utilizarea eficientă a resurselor şi protejarea biodiversităţii

Miniştrii Mediului din UE analizează utilizarea eficientă a resurselor şi protejarea biodiversităţii

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană vor analiza, în cursul zilei de astăzi, o strategie pentru îmbunătăţirea utilizării eficiente a resurselor şi o alta pentru protejarea biodiversităţii, precum şi rezultatele recentei reuniuni de la Durban (Africa de Sud), privind schimbările climatice.

Mai puţină miere românească la export

Mai puţină miere românească la export

România a exportat în primele opt luni din 2011 o cantitate de 4.476 de tone de miere naturală, cu aproape 31% mai puţin decât în perioada similară din 2010, când exporturile au totalizat 6.461 tone.

Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – acţiuni de colectare şi gestionare a gunoiului de grajd

Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – acţiuni de colectare şi gestionare a gunoiului de grajd

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) a realizat, în cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, recepția în teritoriu a platformelor comunale și platformelor individuale de colectare şi gospodărire a gunoiului de grajd în 9 comune, se arată într-un comunicat al MMP.

Bugetul Ministerului Mediului va fi cu 31% mai mare decât în 2011

Bugetul Ministerului Mediului va fi cu 31% mai mare decât în 2011

Bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor a fost aprobat cu majoritate de voturi, în cadrul comisiilor de buget finanţe reunite astăzi, 07 decembrie 2011. Ministrul Laszlo Borbely nu a fost prezent la dezbateri.

Produse alimentare bio false confiscate în Italia. Materia primă provine şi din România

Produse alimentare bio false confiscate în Italia. Materia primă provine şi din România

Peste 2.500 de tone de produse alimentare bio false au fost confiscate de poliţia financiară italiană, anunţând în acelaşi timp şi dezmembrarea unei filiere care comercializa mărfurile respective în mai multe ţări din Europa, materia primă fiind achiziţionată din România şi Italia.

Piaţa produselor bio din România depinde de organizarea producătorilor pentru a vinde şi pe piaţa internă

Piaţa produselor bio din România depinde de organizarea producătorilor pentru a vinde şi pe piaţa internă

Piaţa produselor bio se va dezvolta şi în România dacă producătorii autohtoni se vor organiza pentru a-şi vinde produsele şi pe piaţa internă, a declarat, vineri, comisarul european Dacian Cioloş, la finalul întâlnirii oficiale pe care a avut-o cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Avertizare ONU: 25% din suprafaţa pământului este foarte degradată

Avertizare ONU: 25% din suprafaţa pământului este foarte degradată

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat prima evaluare făcută la nivel mondial asupra stării resurselor terestre ale planetei. Din aceasta rezultă că un sfert din suprafaţa Pământului este extrem de degradat şi potrivit avertizărilor ONU tendinţa trebuie inversată dacă se doreşte să mai existe hrană pentru populaţia lumii aflată în creştere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii