Magiunul de prune Topoloveni a fost recompensat cu Premiul de Excelenţă de către academicianul Ovidiu Bojor în cadrul galei care îi poartă numele, unde sunt premiaţi specialişti şi firme implicate în producerea, comercializarea şi promovarea produselor naturale.
„Suntem onoraţi că un juriu de specialişti, profesori universitari, academicieni a apreciat magiunul de Topoloveni ca un produs excelent. Magiunul din prune, nu cu gust sau arome din prune a primit deja recunoaştere europeană, fiind primul şi singurul produs din România care a primit Indicaţia Geografică Protejată, dar şi recunoaştere internaţională, fiind recompensat cu două din trei stele Michelin de Institutul pentru Gust şi Calitate din Bruxelles. Este o mare onoare să fim recunoscuţi în România, deoarece noi muncim în primul rând pentru consumatorul român, pe care îl tratăm cu respect şi îi oferim doar produse de calitate. Produsul este recomandat consumului de la vârsta de 6 luni şi poate fi inclus chiar şi în meniul persoanelor cu diabet, cu recomandarea medicului curant. Având în vedere că pe 14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului urez sănătate multă şi viaţă lungă tuturor celor care sunt afectaţi de această boală”, a declarat Bibiana Stanciulov, director general şi unic acţionar al Sonimpex Topoloveni, producătorul magiunului de prune.
Ca o recunoaştere a calităţii produsului, Comisia Europeană a aprobat anul acesta două programe de promovare a magiunul de prune peste hotare.
Primul dintre acestea, cu o valoare de 981.000 euro, are în plan promovarea produsului în Elveţia, Norvegia şi Federaţia Rusă, iar primele acţiuni vor avea loc luna aceasta, începând cu 23 noiembrie când magiunul de prune Topoloveni va fi la Târgul Igeho din Basel, Elveţia.
Cel de-al doilea proiect pe fonduri europene a fost listat oficial de câteva zile, Sonimpex Topoloveni fiind singurul producător român care va primi bani pentr promovarea principalului său produs- magiunul de prune - în America de Nord şi Orientul Mijlociu, acest proiect având o valoare totală de 544.000 euro. Sursa: Agerpres